Zotavování: proč to nepodcenit? Naše tipy po tréninku

Obrázek článku

Během fyzické aktivity, zvláště pokud je intenzivní nebo dlouhotrvající, svaly využívají uložené zásoby glykogenu, což vede k jejich snížení. Kromě toho dochází k poškození a rozpadu svalových bílkovin.

Ve fázi, která následuje po tréninku nebo závodě, naše tělo uvádí do chodu opravné procesy, obnovuje normální metabolickou, fyziologickou a funkční rovnováhu, obnovuje správné zásoby glykogenu, urychluje všechny opravné a regenerační procesy svalů.

Tuto fázi nesmíme podceňovat, ale pojmout ji jako trénink. Ve skutečnosti, pokud chcete zlepšit svůj sportovní výkon, je potréninková regenerace nezbytná, protože pokud neprobíhá správně, následný intenzivní trénink nebo závod, povedou k výkonnostnímu deficitu nebo jinak nedosáhnete svého cíle.

Fáze regenerace začíná hned po skončení aktivity. V současnosti je stanoveno, že existuje okno přibližně 30/45 minut od skončení tréninku, ve kterém je třeba zajistit tělu dostatečný příjem sacharidů a bílkovin, aby se urychlila a optimalizovala tvorba glykogenu, čímž se aktivuje syntéza bílkovin.

Total Energy Recovery> praktický jednodávkový sáček s vyváženou směsí bohatou na jednoduché a komplexní sacharidy, maltodextrin a Cluster Dextrin, vysoce rozvětvené cyklické dextriny s vysokou rozpustností as rychlým vyprazdňováním žaludku, který umožňuje rychlé vstřebávání ve střevě. Kromě toho v něm najdeme dobré množství esenciálních aminokyselin, kromě leucinu i jeho metabolit HMB (hydroxymethylbutyrát), který je ceněný zejména pro schopnost výrazně aktivovat dráhy regeneračních procesů svalů.

 

Nezapomínejte, že hydrataci, výživu a suplementaci je třeba přidat ke cvičením na regeneraci svalů a nezapomínat ani na spánek: právě tehdy dochází k regeneraci svalů. Osvojme si strategie, které si najdou čas na chvíle klidu, snížení stresu, procházky, strečink, masáže a uvolnění mysli. Takto dosáhneme nejlepší funkční regeneraci.

Po této jemné fázi se vrátíme k tréninku se správnou motivací a správnou energií.