Fit jablečné muffiny z ovesné mouky
Máš chuť na ovesnou kaši k snídani, ale utíkáš z domu? Udělej si dávku těchto jablečných ovesných muffinů! Jistě víš, že většina muffinů je jen záminkou k tomu, abychom si mohli dát k snídani koláč. Je tomu tak? Jsou plné cukru a mouky: co samo o sobě není špatné, ale o několik hodin později způsobuje velký energetický kolaps! S těmito muffiny nic podobného nehrozí, právě naopak!
Snídaně jsou o vydatných a zdravých volbách: a právě takovou jsou tyto jablečné ovesné muffiny!
Jaké je tajemství? Ovesná mouka + ovesné vločky.
Jak k tomu, aby byly jablečné ovesné muffiny zdravé a vhodné k snídani? Oves. Ovesné vločky, ovesná mouka! Namísto celozrnné mouky použijete směs ovesných vloček a ovesné mouky. A přestože nejsou tak nadýchané jako standardní muffiny, jejich struktura je krásně vlhká a dokonale voňavá! Skořice a nové koření jsou dokonalou kombinací se sladkým trpkým jablkem. A namísto cukru použij javorový sirup: je to jemnější sladidlo a díky němu jsou bez rafinovaného cukru.
Kvalitní ovesnou mouku najdeš také v našem e-shopu.
Chceš si muffiny udělat pokaždé v jiné příchuti? Vyber si z 8 různých chuťových variant Weider Gourmet Oat Flour.
ovesné vločky a ovesná mouka navíc:
- obsahují množství vlákniny
- udrží tvou energii i hladinu inzulínu ve stabilní rovině
- neobsahují rafinovaný cukr
- mohou pomoci redukovat riziko srdečních onemocnění
Na jablečné ovesné muffiny budeš potřebovat:
- 1 ½ šálku ovesné mouky
- 1 šálek ovesných vloček My Supps
- 1 ½ čajové lžičky skořice
- ½ čajové lžičky nového pepře
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička košer soli
- 1 vejce
- 1 šálek mléka (nemléčného mléka, pokud jde o bezmléčné výrobky), pokojová teplota
- ½ šálku javorového sirupu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- ½ šálku neutrálního oleje (slunečnicového, rostlinného nebo hroznového)
- 1 šálek nakrájeného jablka (1 středně velké jablko)
Postup
- Předehřej troubu na 180°C. Do formy na muffiny s 12 košíčky vložte papírové košíčky na muffiny. (pokud nemáš košíčky poklad na plech)
- Ve středně velké misce smíchej ovesnou mouku, oves, skořici, nové koření, muškátový oříšek, prášek do pečiva a kuchyňskou sůl.
- V jiné misce smíchej mléko, vejce, javorový sirup a vanilku a poté postupně zašlehej olej.
- Mokré přísady vmíchej do suchých, dokud nevznikne hladká směs. Nechte 10 minut odstát, než se ovesné vločky rehydratují.
- Mezitím nakrájej jablko na kostičky. Po 10 minutách opatrně přidej jablka do těsta. Potom pomocí ¼ hrníčkové odměrky nalijte těsto do připravené formy na muffiny.
- Peč 20 až 25 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé.