Fit jablečné muffiny z ovesné mouky

Máš chuť na ovesnou kaši k snídani, ale utíkáš z domu? Udělej si dávku těchto jablečných ovesných muffinů! Jistě víš, že většina muffinů je jen záminkou k tomu, abychom si mohli dát k snídani koláč. Je tomu tak? Jsou plné cukru a mouky: co samo o sobě není špatné, ale o několik hodin později způsobuje velký energetický kolaps! S těmito muffiny nic podobného nehrozí, právě naopak!

Snídaně jsou o vydatných a zdravých volbách: a právě takovou jsou tyto jablečné ovesné muffiny!

Jaké je tajemství? Ovesná mouka + ovesné vločky.

Jak k tomu, aby byly jablečné ovesné muffiny zdravé a vhodné k snídani? Oves. Ovesné vločky, ovesná mouka! Namísto celozrnné mouky použijete směs ovesných vloček a ovesné mouky. A přestože nejsou tak nadýchané jako standardní muffiny, jejich struktura je krásně vlhká a dokonale voňavá! Skořice a nové koření jsou dokonalou kombinací se sladkým trpkým jablkem. A namísto cukru použij javorový sirup: je to jemnější sladidlo a díky němu jsou bez rafinovaného cukru.

Kvalitní ovesnou mouku najdeš také v našem e-shopu.

Chceš si muffiny udělat pokaždé v jiné příchuti? Vyber si z 8 různých chuťových variant Weider Gourmet Oat Flour.

ovesné vločky a ovesná mouka navíc:

  • obsahují množství vlákniny
  • udrží tvou energii i hladinu inzulínu ve stabilní rovině
  • neobsahují rafinovaný cukr
  • mohou pomoci redukovat riziko srdečních onemocnění

Na jablečné ovesné muffiny budeš potřebovat:

  • 1 ½ šálku ovesné mouky
  • 1 šálek ovesných vloček My Supps
  • 1 ½ čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky nového pepře
  • ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička košer soli
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka (nemléčného mléka, pokud jde o bezmléčné výrobky), pokojová teplota
  • ½ šálku javorového sirupu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku neutrálního oleje (slunečnicového, rostlinného nebo hroznového)
  • 1 šálek nakrájeného jablka (1 středně velké jablko)

Postup

  • Předehřej troubu na 180°C. Do formy na muffiny s 12 košíčky vložte papírové košíčky na muffiny. (pokud nemáš košíčky poklad na plech)
  • Ve středně velké misce smíchej ovesnou mouku, oves, skořici, nové koření, muškátový oříšek, prášek do pečiva a kuchyňskou sůl.
  • V jiné misce smíchej mléko, vejce, javorový sirup a vanilku a poté postupně zašlehej olej.
  • Mokré přísady vmíchej do suchých, dokud nevznikne hladká směs. Nechte 10 minut odstát, než se ovesné vločky rehydratují.
  • Mezitím nakrájej jablko na kostičky. Po 10 minutách opatrně přidej jablka do těsta. Potom pomocí ¼ hrníčkové odměrky nalijte těsto do připravené formy na muffiny.
  • Peč 20 až 25 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé.