Grilovaný steak z tuňáka
Grilovaný steak z tuňáka představuje čerstvou alternativu k tradičnímu hovězímu steaku a je to způsob, jak do svého jídelníčku přidat chutné a libové bílkoviny. Tady ti ukážeme, jak připravit toto jídlo – doplněné jednoduchým přílohovým salátem, který dodá rovnováhu na tvém talíři. Steaky z tuňáka dnes můžeš získat od řezníků a pultů s rybami, protože se staly populární možností bílkovin.
Ingredience
- 1x steak z tuňáka
- hrst listů salátu
- hrst cherry rajčat
- 1x citron
- balzamikový ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
👉 Krok 1
Gril potři jemnou vrstvou olivového oleje a nech ho rozehřát na střední teplotu. Steak z tuňáka potři z obou stran jemnou vrstvou olivového oleje a na obě strany přidej sůl a pepř podle chuti.
👉 Krok 2
Polož steak na gril a nech ho péct na jedné straně čtyři až pět minut. Zatímco se griluje, umy listy salátu a cherry rajčata.
👉 Krok 3
Otoč steak, aby si ho propekl na druhé straně dalších čtyři až pět minut. Než se griluje, nakrájej listy salátu, rajčata a pokapej je balzamikovým octem.
👉 Krok 4
Ugrilovaný steak vyber a polož na talíř s přílohovým salátem. Pokud chceš, můžeš nakrájet citrón na polovinu a vymačkat ho na steak.
Jak můžeš vidět, tento recept na grilovaný steak z tuňáka s přílohovým salátem je jednoduchý a je to lahodná a zdravá pochoutka!