Plněné houby Portobello
Naplň svá rána lehkými a chutnými houbami portobello. Míchaná nádivka obsahuje dobře ochucenou kombinaci špenátu a pečené červené papriky. Houby jsou plněné vaječnou zeleninovou směsí a pečené, dokud nejsou měkké. V tomto receptu používáme mražený špenát, ale klidně použij čerstvý nasekaný špenát namísto mraženého (při použití čerstvého špenátu zdvojnásob dávku).
Ingredience
- 15 ml olivového oleje
- 100 g mraženého špenátu rozmraženého
- 85 g pečené červené papriky nakrájené na kostičky
- 2 g česnekového prášku
- 2 g cibulového prášku
- 2 g soli
- 0,25 g černého pepře
- 200 g rozšlehaných celých vajec
- 140 g hub portobello
Pokyny pro přípravu
- Předehřej troubu na 200 °C.
- Zahřej olivový olej na pánvi na středně vysoké teplotě. Když je olej horký, přidej špenát, pečenou červenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř a restujte 2 minuty.
- Přidej vejce na pánev, promíchej, aby se spojila se zeleninou, a jemně míchej ještě asi 2 minuty.
- Než se vejce a zelenina vaří, očisti všechny portobello houby a polož je na jemně vymazaný plech.
- Rozděl vejce a zeleninovou směs mezi houby a vlož je do trouby. Peč 10-12 minut nebo dokud houby nezměknou. Vyndej z trouby a můžeš podávat.
Přejeme dobrou chuť.