Vegan friendly menu pro letní posezení
Pro veganský životní styl se rozhoduje stále více lidí as veganskými recepty, jako by se pytel roztrhl. Vegani však mají často problém doplnit dostatečné množství proteinů potřebných pro normální fungování organismu. Jednou z možností jakými tělu dodat bílkoviny jsou veganské proteinové prášky. My jsme si pro tebe proto připravili jednoduché veganské menu na letní posezení s kámoškou s použitím oblíbeného veganského proteinu Weider Vegan Protein, kterým doplníš dostatek proteinů, pochutnáš si a dopřeješ svému tělu čistě rostlinnou stravu. Tak tedy pojďme na to!
Avokádové Brownies s extra proteinem
Brownies všichni dobře známe a jen málokdo tuto čokoládovou dobrotu nemiluje. My jsme si pro tebe připravili recept na brownies vhodné pro vegany, které je navíc plné bílkovin!
Co potřebuješ?
1 zralé avokádo
100 g vegan hořké čokolády
100 g krystalového cukru
30 g Weider Vegan Protein Chocolate Brownie
2 PL oříškového másla (mandlové či arašídové – každý podle chuti)
150 ml mandlového mléka
40 g kakaa
100 g celozrnné špaldové mouky
½ prášku do pečiva
Jak na to?
1. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s cukrem a po roztátí přimícháme 2 PL oříškového másla.
2. Přidáme rozmačkané avokádo, kakao, mouku, prášek do pečiva, protein a mléko a rozmixujeme na jednolitou hmotu.
3. Malý plech vymažeme lžící oleje a vysypeme kakaem. Těsto nalijeme do plechu nebo formy a pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut. Správně upečené brownies je při testu špejlí stále trochu vlhké a na vrchu pěkně popraskané.
4. Necháme vychladit a vychutnáváme spolu s ledovým veganským cappucinem!
Na 1 porci: 180 kcal, 5,5 g bílkovin, 22 g sacharidů, 8 g tuků, 3 g vlákniny
Ledové Vegan Frapuccino
Ke každému posezení patří i dobrá káva. Připrav si spolu s námi ledové veganské frappuccino, které je nenáročné, osvěží tě a skvěle se hodí ik našemu avokádovému brownies!
Co potřebuješ?
300 ml sójového mléka
30 g Weider Vegan Protein příchuť Iced Cappuccino
100 ml espressa
Větší sklenice ledu
Jak na to?
1. Na přípravu tohoto ledového nápoje budeš potřebovat kvalitní mixér. Do mixéru dáme veganský protein a sójové mléko a pořádně vymixujeme.
2. Když je směs homogenní přidáme kostky ledu a mixujeme dokud celá směs nezhoustne, resp. nesmíchá se ledová dřeň s proteinovým krémem.
3. Do ozdobných skleněných sklenic nalijeme ledovou frappuccino směs (vychází na 2 porce) a do každé sklenice opatrně nalijeme espresso.
4. Pokud chceš můžeš ozdobit veganskou šlehačkou, brčkem a můžeš podávat.
Na 1 porci (bez šlehačky): 140 kcal, 17g bílkovin, 6g sacharidů, 4,5g tuků, 1g vlákniny