Vaječné aminokyseliny
Vaječná aminokyselina - vejce je a bude vždy považováno za jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a aminokyselin s vysokou biologickou hodnotou. Vaječné aminokyseliny obsahují všechny, esenciální i neesenciální aminokyseliny v optimálním poměru.
Vaječné aminokyseliny jsou vhodnou volbou a zároveň špičkovým doplňkem při sportech vyžadujících přísné dodržování stravy. Což je výrazným rozdílem oproti jiným zdrojům, obsahují dostatek aminokyselin se sírovou skupinou, které se podílejí na zdravém vývoji a rozvoji struktury tělesné stavby.
Jaké jsou rozdíly ve vaječných aminokyselinách?
Jsou sušené bílka vaječné aminokyseliny? Jen z části. Komplexní vaječné aminokyseliny jsou totiž vyráběny z celého vejce jak bílku, tak žloutku a jsou hodnotnější. Přičemž sušené bílko prochází trávením pomaleji než samotné aminokyseliny.
Vaječné aminokyseliny jsou dobrou volbou pro rychlý metabolismus, alergický na mléko či jiné zdroje.